Hitra odprema in dobava.

za vsak dom

Masažna miza – nasvet

Masažna miza – nasvet : Masažne mize in dvižni naslon za hrbet?

Masažna miza – nasvet :To je prvo in najbrž tudi najpomembnejše vprašanje, ki si ga zastavite pri nakupu masažne mize. Prenosne masažne mize so lahko dvodelne ali trodelne. Na masažnih mizah s tremi deli se tretji del dvigne kot naslon za hrbet, tako da lahko stranke sedijo me tretmajem. Naslon za hrbet je lahko priročen za nekatere tretmaje, kot so refleksna masaža, akupunktura, masaža glave, oziroma vsi lepotni in kozmetični tretmaji.
Trodelne mize so odlični, vendar težje od dvodelnih. To pa zato, ker ima trodelna miza dva nosilca tečej več, za dvižni naslona za hrbet. Običajno je to nekje 3 kg več. Trodelna miza je tudi malenkost večja od dvodelne. 3 kg samo po sebi ni veliko, toda ko predstavlja 20-25% celotne teže masažne mize, je to zelo pomembno! Če ste v dvomih ali ne veste kakšno mizo želite, verjetno ne potrebujete naslona za hrbet.
Če ne pa boste opravljali delo na terenu in prostor v katerem izvajate masaže urejen in dovolj prostoren, si vsekakor priskrbite masažno mizo z dvižnim naslonom za hrbet, tudi če ga ne potrebujete.

Masažna Miza naj bo iz lesa ali aluminija?

Priporočamo rabo lesene mize. Aluminijasta je res lažja, vendar veliko krat začne po intenzivni uporabi škripati. Industrija se je res posodobila, tudi lesene masažne mize so zelo lahke, predvsem manjši leseni modeli imajo manjšo težo.

Višina in širina masažne mize

Pri izbiri masažne mize, je najprej treba upoštevati širino in višino mize. Miza mora biti udobna za stranke, višino pa morate nastaviti tako, da vam je udobno pri masiranju.
V svoji praksi boste naleteli na široko paleto tipov teles. Stranke so lahko visoke, drugi so spet nizki, nekateri široki in drugi ozki. Vaša masažna miza mora biti dovolj široka, da bo vsem strankam udobno, hkrati pa vam omogoča učinkovito premikanje v prostoru, ne da bi obremenjevali svoje telo. Miza tako ne sme biti prevelika, saj morate pri masaži udobno masirati, brez nepotrebnega stegovanja rok.
V zadnjih letih je oblikovanje masažnih miz doživelo nekaj zelo inovativnih dosežkov. Tako imamo na tržišču recimo tudi masažne mize v obliki peščene ure, ki rešijo številne težave, ki jih maserji pogosto doživljajo s svojimi mizami. Take mize imajo stožčasto obliko, na koncih so širše in na sredini ožje, tako je strankam udobno, vi pa lažje dostopate do stranke.

Kakšna je resnična razlika med prenosno mizo in profesionalno statično?

Prenosne mize so cenovno ugodne mize, ki so tudi trdne in zanesljive. Glavna razlika je v tem, da so profesionalne mize namenjene maserjem in terapevtom, ki imajo že veliko obiskovalcev v salonu. Hidravlična ali električna masažna miza so narejene tudi iz bolj kakovostnih materialov, zato so močnejše in trajnejše.