Hitra odprema in dobava.

za vsak dom

Masaža – naravna terapija telesa

Prepustite se spretnim prstom in odličnim tehnikam izkušenih terapevtov ali samo svojemu partnerju, ki mu najbolj zaupate. S posebnimi načini masaže odpravite različne zdravstvene težave, ki bodo lahko izginile brez zdravil  in si omogočite telesno ter čustveno ugodje.

Tip

Tip spada med najstarejša in najosnovnejša čutila človeka, s katerim smo se srečali že v maternici, še preden smo prijokali na svet. Takoj, ko se dotaknemo določene podlage, sprožimo izredno zapleten sistem tipalnih čutnic v telesu in jih z dotikom vzburimo. Izredno pomembnega pomena je, če tip sproži vzburjenje, ki vzbuja pozitivne občutke in blagodejno vpliva na človeško telo. Masaža redko komu ne prija, če je izvedena na pravilen in sproščen način.

Izvajanje masaže doma na prenosni masažni mizi

Masažno mizo si za domačo uporabo lahko izberete v naši spletni trgovini https://litipaja.eu/trgovina in po zelo ugodni ceni poskrbite za udobje. Pri nakupu lahko izbirate med alu masažnimi mizami ali lesenimi masažnimi mizami.

V spletni trgovini masažne mize LiTiPaJa so na voljo tudi masažne mize po akcijski ceni. Izkoristite popuste in si zagotovite masažno mizo.

Izvajanje masaže skozi zgodovino

Masažo so izredno pogosto uporabljali že stari kitajski zdravniki pri zdravljenju zapletenih bolezni. Izvajali so jo tudi že stari Rimljani in Grki, vendar je masaža v zdravstvene namene izredno hitro izginila iz njihovih predelov. Ponovno je postala zelo priljubljena v zahvalo Švedu Peru Henriku Ling, ki je v zgodnjem 19. stoletju razvil švedsko zdravljenje z gibanjem ali švedsko masažo.

V 20. stoletju je izvajanje masaže prodrlo na svetovno raven, razvilo pa se je še veliko več drugih vrst masaž. Nekatere izhajajo iz Henrikovega dela, vse ostale pa večina izvirajo iz kitajske in japonske medicine.

Vpliv masaže na telo

Vsi zdravniki uporabljajo masažo za sproščanje napetih mišic in toniranje ohlapnih mišic. Vse, če so pravilno izvedene, blagodejno vplivajo na mišični sistem. Masaža pa ne vpliva samo na določen del telesa, ampak spodbudi delovanje še vseh ostalih procesov v telesu in deluje še širše. Masaža poleg vseh pozitivnih učinkov izboljšuje tudi krvni sistem ter spodbuja limfni obtok.

Kitajski zdravniki celo pravijo, da masaža pospešuje pretok življenjske energije, ki ji pravimo či, ki zdravi celotno telo.Pretaka se po vseh sistemih in telesnih mrežah do vseh organov in delov telesa. Tako ta energija najde obolelo mesto ter ga poskuša s svojo čudežno močjo pozdraviti. Zato jo zdravniki tudi uporabljajo pri zdravljenju različnih bolezenskih stanj, tako enostavnih kot nekoliko bolj zapletenih.

Malce bolj specializirana vrsta masažne terapije je terapija šiatsu, ki izhaja iz Japonske.Slednja masaža se osredotoči samo na tiste točke na površini kože, kjer se nahajajo meridiani oz. energetski kanali. Tak način masaže naj bi uravnaval pretok energije po celotnem telesu bolnika.

Akupresura in Šiatsu

Akupresura je terapija, ki s posebnimi tehnikami povzroči pretakanje energije po energetskih kanalih (meridiani).S posebno tehniko pritiskanja na ključne točke na meridianih se začne uravnavati pretok energije, ki posledično izboljša zdravstveno stanje človeka. Akupresurni zdravnik je mnenja, da se neka določena bolezen pojavi zaradi blokade oz. onemogočenega pretoka energije v teh kanalih. Pravilen pritisk na te ”obolele” dele telesa naj bi krepilo oz. razprševalo življenjsko energijo. Kako močno in hitro naj bi se ta energija razprševala je popolnoma odvisno od bolezenskega stanja človeka in od načina pritiskanja na kanale tik pod kožo.

  • Izvajanje akupresure doma

Akupresura je na splošno varna, če masažo izvajamo z občutkom. Postopka ne izvajamo preveč silovito in na vnetih delih telesa. Z izvajanjem akupresure za samozdravljenje lahko olajšate različne in običajne zdravstvene težave. Najprej se o njej dobro poučite in pri masaži obvezno upoštevajte napotke. Pazljivo se ravnajte po navodilih, ki opisujejo točno določeno tehniko za točno določeno bolezensko stanje.

Najprej poiščite potrebno presurno točko, ki je namenjena za zdravljenje določene bolezni. Na točko usmerite pravilen pritisk in bodite pozorni, da ta ne bo pregrob.Če ste bolni, postanejo določene točke na telesu še bolj občutljive in vas lahko ob dotiku močno zaboli. Pred in med postopkom bodite zato sproščeni in počasi izvajajte gibe. Če slučajno zdravstvena težava po določenem času ne izgine (dva do tri dni), se posvetujte z zdravnikom. Akupresuro lahko izvajate tudi v paru, vendar tisti, ki jo izvaja naj dobro posluša in spremlja partnerja.

  • Palčna tehnika

Med izvajanjem akupresure uporabljajte blazinico palca, palec pa naj bo vzravnan. Iztegnite prste in jih položite na telo osebe, ki jo masirate. Nato otipajte presurno točko. Prepoznate jo po vdolbini, ki se nahaja tik pod kožo. S pritiskom boste spodbudili življenjsko energijo či, ki se bo začela pretakati po kanalih. Trdno pritisnite, vendar naj ne bo dotik premočan. Ko izvedete pritisk, počakajte na dva do tri svoje dihe, nato nežno sprostite pritisk prstov. Postopek nekajkrat ponovite. Ves čas zavestno dihajte, da obdržite ritem.

Naročite se na strokovno masažo

Preden se odpravite k strokovnemu terapevtu, dan pred tem ne uživajte alkohola in dve ure pred obiskom ne zaužijte ničesar. Terapevt vas bo najprej povprašal o vseh bolezenskih simptomih in o vašem splošnem zdravstvenem stanju, da bo lahko pravilno izvedel masažo. Najprej se bo osredotočil na eno področje ali pa se bo lotil celotnega telesa, odvisno od vaše zdravstvene težave. Postopek naj nebi bil pretirano boleč, čeprav lahko tehnika masaže v napetih mišicah vzbudi neprijeten občutek.

Za mazivo maserji uporabljajo masažno olje ali losjon, da jim dlani lahko gladko polzijo po koži. Če se maser spozna tudi na aromaterapijo, bo uporabil mešanico eteričnih olj, ki bodo s svojimi zdravilnimi močmi še bolje vplivala na vašo težavo. Po masaži boste imeli še dovolj časa, da se boste lahko popolnoma ”prizemljili” in sprostili.

Če še niste bili na podobni masaži, verjemite, da se boste poslovili od svojega terapevta sproščeni, polni energije in zadovoljni, da ste lahko naredili nekaj dobrega zase in za svoje zdravje. Mišice so lahko po masaži še nekaj časa nekoliko otrdele. Če se vam bo to slučajno zgodilo, si po masaži privoščite 30 minutno kopel v svoji kadi. Po kopanju se naglo obrišite.

Osnovne masažne tehnike

Poznamo tri glavne masažne tehnike, in sicer efleraža, petrisaža in frikcija.Efleraža je tehnika, katero uporabite takoj na začetku masiranja. Učinkovita je za splošno sprostitev ali pa za nategovanje mišičnih vlaken pri bolečih mišicah. Petrisaža je tehnika s katero gnetemo hrbet, zgornji del prsnega koša, noge in ritnici. S to tehniko ločujemo napeta mišična vlakna in pomagamo mišicam, da se otresejo odpadnih strupenih snovi. S frikcijo masiramo točke na kateremkoli mestu hrbta, kjer so mišice prenapete. Smer gibanja naj bo usmerjena navzdol in izvedena v krožnih gibih. Pazite, da ne pritiskate pregrobo na hrbtenico.

Če izvajate masažo doma, potrebujete samo en pripomoček, ki je izredno poceni – svoje roke. Masažna miza ni nujno potrebna. Človeku, ki ga boste masirali, omogočite ležišče na tleh ali na žimnici. Ležišče naj bo pokrito s penasto gumo, debelo odejo ali brisačo. Če mu masirate hrbet, mu omogočite blazino pod glavo in pod koleno zvito brisačo.

Uporabljate lahko različna masažna olja. Najbolj zaželeno je mandljevo olje, ki se tudi bolj počasi vpije v kožo. Če ima človek premastno kožo, uporabite namesto olja puder ali škrob, ki kože ne bo še bolj zamastil.

Ponudite svojemu telesu uro neprecenljivega ugodja in sprostitve po napornem delovnem dnevu. Sprostite svoje napete mišice in odpravite manjše zdravstvene težave iz svojega življenja. Prepustite se izkušenim strokovnjakom in učinkovito poskrbite za svoje zdravje!

Najbolj zaželeno je mandljevo olje, ki se tudi bolj počasi vpije v kožo. Če ima človek premastno kožo, uporabite namesto olja puder ali škrob, ki kože ne bo še bolj zamastil. Ponudite svojemu telesu uro neprecenljivega ugodja in sprostitve po napornem delovnem dnevu. Sprostite svoje napete mišice in odpravite manjše zdravstvene težave iz svojega življenja. Prepustite se izkušenim strokovnjakom in učinkovito poskrbite za svoje zdravje!

Kakovostne in cenovno ugodne masažne mize lahko najdete v spletnih trgovinah:

www.litipaja.eu

www.masazne-mize.eu

www.bopo-shop.eu