Hitra odprema in dobava.

za vsak dom

3 delna masažna miza + stol + valj (Bela)

NEKAJ NASVETOV PRI IZBIRI MASAŽNE MIZE

Masažne mize
Masažne mize

Pri opravljanja kakovostne masaže najprej pomislimo na masažno mizo. Ker je ureditev maserskega poklica v Sloveniji ohlapna, naša zakonodaja ne določa obvezne uporabe masažne mize. Res je, da je osnovni maserjev pripomoček miza, a po zakonodaji lahko masirate kar na tleh.

Naj poudarimo še tisto, kar si morate zapisati za uho: v prostoru mora biti poskrbljeno za čistočo in higieno, v sobi mora biti umivalnik s tekočo toplo pitno vodo, dozator za tekoče milo in za papirnate brisačke ter koš za smeti na nožno odpiranje. Ne pozabite na obvezno omarico za prvo pomoč, označen zasilni izhod in gasilni aparat v nadstropju, kjer izvajate svojo dejavnost.

1. Poskrbite za svoje udobje

Preden se odločite, da masažne mize pri svojem delu ne potrebujete, pomislite na svoje udobje. Masažno mizo si lahko prilagodite po svoji višini, da vaš hrbet ne trpi med izvajanjem masaže. Pri masiranju na tleh morate klečati na kolenih, zato premislite, ali boste v tem položaju lahko zdržali več ur na teden.

2. Poskrbite za udobje svojih strank

Poleg tega premislite, kako se bo počutila stranka, če bo morala 60 minut ležati na tleh. Če ste začetnik in boste z masažami zaslužili za svojo prvo masažno mizo, tla primerno podložite, ne pozabite pa tudi na prevleko in papirnato podlogo, ki jo morate zamenjati po vsaki stranki. Masiranje na tleh lahko kratkoročna rešitev med obdobjem vašega izpopolnjevanja in učenja.

3. Kakšne barve masažno mizo naj izberem?

Stranka se bo bolje počutila v salonu, ki bo že na pogled lepo urejen. Morda se tudi vi razživite šele v barvno usklajenih prostorih, morda vas pomirja vaša najljubša barva. Zato proizvajalci ponujajo masažne mize v več barvnih variacijah, a če vaše barve ni na zalogi, kar brez skrbi. Na masažni mizi mora biti nameščena bombažna prevleka in papirnata podloga, ki jo morate menjati za vsako stranko, zato večino delovnega dneva barve masažne mize ne boste niti opazili.

4. Lesena ali ALU masažna miza?

Za maserja je najbolj udobna električna masažna miza, saj omogoča samodejno nastavljanje višine med masiranjem. Na začetku karierne poti v masažne vode pa je hidravlična masažna miza pogosto bolj luksuz kot nujna potreba. Razlik med lesenimi in ALU masažnimi mizami praktično ni. ALU mize imajo malenkost nižjo težo in so posledično lažje za prenašanje.

5. Ne pozabite na pravilno dviganje prenosnih masažnih miz

Prenosno masažno mizo potrebujete pri opravljanju masaže na terenu. Lahko pričakujete, da vse vaše stranke ne bodo živele v pritličju, zato je prenosni mizi priložena zaščitna torba, ki si jo oprtate na ramo za lažje prenašanje. Za dvig uporabljajte moč svojih nog, da si ne nakopljete poškodb hrbta. Pri izbiri prenosne masažne mize bodite pozorni na njihovo nosilnost, ki naj bo vsaj 150 kg (štiri odrasle osebe). Za postavitev mize potrebujete manj kot deset minut, ko boste že dobro dodelali svoj slog masiranja, pa vam bo šlo še hitreje.

6. Rabljena ali nova masažna miza?

Priporočamo nakup nove masažne mize. Prenosne masažne mize so na voljo po dostopnih cenah in tako kot maser ne kupuje napol porabljenega olja naj ne kupuje izrabljene masažne mize.

7. Priporočamo